Bel ons op 0299-41 77 33

Tanden bleken

Wat is tanden bleken?

Met een bleekbehandeling kunnen tanden witter worden gemaakt.
Immers, meer en meer mensen willen graag schone, witte tanden zodat ze vrijuit kunnen lachen en praten. Ook hebben niet alle tanden dezelfde kleur. Een goed verzorgd gebit geeft ook zelfvertrouwen. Gelukkig is het tegenwoordig mogelijk op tal van manieren je gebit goed te verzorgen en waar gewenst te corrigeren. Tanden bleken is de laatste decennia een echte ‘hype’ geworden. Dat gebeurde niet altijd op professionele en veilige wijze. Gelukkig heeft de wetgever in 2012 bepaald dat het bleken van tanden alleen nog maar door de tandarts mag worden aangeboden en uitgevoerd.

Tandartspraktijk Zegers kan u helpen met tot 8 á 9 tinten wittere tanden, pijnloos in een behandeling van slechts één uur met de Opalescence in office. Ook kan er gemakkelijk thuis gebleekt worden met op maat gemaakte lepels of met al kant en klare lepels. Met elke dag 1 uur thuisbleken, 5-8 dagen levert 6 à 8 tinten lichter op! In de prettige smaken meloen en mint verkrijgbaar.

Wanneer bleken

  • Verkleuringen aan het tand- of kiesoppervlak: uitwendige verkleuringen
  • Verkleuringen in het tandbeen of glazuur: inwendige verkleuringen

Deze verkleuringen ontstaan, doordat kleurstoffen uit voedings- en genotsmiddelen in de tandplak (dit is een wit-gelig laagje op tanden en kiezen) dringen. Dit gebeurt onder meer door het drinken van koffie, thee en rode wijn. Ook door roken kunnen tanden verkleuren.

 

Onze extra aandacht

Er zijn verschillende bleekmethoden. Dode tanden worden doorgaans door de tandarts van binnenuit gebleekt. Levende tanden worden van buitenaf gebleekt met waterstofperoxide. Het van buitenaf bleken kan in de tandartspraktijk plaatsvinden, maar er zijn ook thuisbleekmethoden. Overweegt u een bleekbehandeling? Kies dan voor een veilige en verantwoorde manier. Onveilig tanden bleken kan uw gebit en mond beschadigen. Laat de tandarts of preventie assistente van Tandartspraktijk ITGM Zegers eerst beoordelen of bleken voor u zinvol is en welke methode voor u het meest geschikt is. Met onze speciale behandeling weet u zeker dat de verkleuringen veilig en deskundig worden verholpen.

 

Wilt u meer weten over tanden bleken?

U bent slechts één klik verwijderd van een goed advies.

Stel ons uw vraag en wij nemen vrijblijvend contact met u op.


Wij zijn u graag van dienst

Logo DAED
Logo KNMT
Logo KRT
Logo NVOI
Logo ISO 9001